About mij

Goedendag ik ben Ruth Stippel en ik ben al 15 jaren Bibliothecaris. Nou zul je je afvragen wat doet een Bibliothecaris. Is het geen saai beroep, alleen met stoffige boeken bezig zijn? Neen! Niets is minder waard. Ik ben een professionele Bibliothecaris en met mijn artikelen zou ik graag meer bekendheid willen geven aan dit mooi beroep. Neem de tijd om het lezen en  je zult zien dat het allemaal ook leuk en spannend kan zijn.

Als bibliothecaris hou ik me bezig met tal van verschillende zaken. Je kan een bibliothecaris vergelijken met een informatiemanager. Als bibliothecaris heb ik de leiding over een grote bibliotheek. Alles valt onder mijnbeheer. Ik neem de besluiten over het kopen van bijvoorbeeld nieuwe boeken, tijdschriften, Dvd’s en Cd’s. wanneer die binnen komen worden die door mij in de verschillende categorieën onderverdeel waardoor ze makkelijk vindbaar en bereikbaar zijn voor het publiek.

Als bibliothecaris kan je mij vergelijken als een informatie specialist. Heb jij als persoon een boek nodig of additionele informatie die niet online te verkrijgen is zal je toch de bibliotheek moeten aanspreken. Ook ben ik verantwoordelijk om de informatie uitwisseling met andere grote bibliotheken bij te houden. Het onderhouden van die contacten is ook belangrijk. Er kan zo een lijvige uitwisseling plaatsvinden tussen de verschillende bibliotheken

Met de ene kant mijn carrière als bibliothecaris ben ik ook nog een verzamelaar van weetjes. Deze combinatie zal voor interessante artikelen zorgen op mijn website.

Succes